Svunden tid og tanke og Bergens Trompet – Filmkveld i møllesalen

Norge var ett av de fattigste landene i Europa og ble brått ett av de rikeste. Husker vi ennå hvordan det var før oljen? Våre barn og barnebarn vil nok skjemmes og gremmes når vi nå ripper opp i det som var. Men vi må analysere dagliglivet i gamle dager for å forstå mentaliteten.

I landet vårt ble allverdens produkter laget. I dag lages det meste i China, også norske varer. Internasjonal arbeidsdeling? Men er det ikke litt risikabelt å spesialisere seg på å være et fordyrende mellomledd, en som ikke gjør noe med produktet? Vi har jo glemt hvordan ting lages! Og fabrikken er blitt kjøpesenter!

I Bergens Trompet kan du bli med på en musikalsk fjellklatring i tårnet på Korskirken med Tore på Torget. Vi lytter til kirkeklokkene, lyd av middelalder, hører om Petter Dass den gang han var i Bergen og om dikterpresten Johan Nordahl Brun.

Svein Erik Andersen har laget filmer fra Bergen som den tilårskomne seer, selv om han er oppvokst utenfor byen, kan glede seg til. Filmene gir et koselig og vittig gjensyn med barndommens rike. Den unge seer derimot står foran en rystende dokumentar om dagliglivet i Norge før oljen.

Filmene vises i Møllesalen søndag 20. mars 2011 kl. 17.00. De varer henholdsvis 30 og 20 minutter.

Museets samlinger er åpne og der vil du finne en del av det som den ene filmen handler om. Inngangspenger kr 30,00. Da får du også kaffe og vaffelkaker. Ikke gå glipp av å se nevnte filmer

Legg igjen en kommentar