100 år siden Titanic

BERGENS SJØFARTSMUSEUM

100 år siden Titanic 14. april kl. 14-18.30 www.bsj.uib.no Vi markerer 100-årsdagen for forliset med et variert program.

Alle er hjertelig velkommen. Gratis adgang.

Kl. 14-14.30 Titanic-ulykken – hvordan kunne det skje? Historiker og forfatter Per Kristian Sebak, som nylig har skrevet doktoravhandling i historie ved UiB, kåserer. Han er blant de nordmenn med mest kunnskap om emnet. Sebak og medforfatter Jakob Lothe selger og signerer sin nye bok «Titanic – Historie, myte, litteratur og film».

Kl. 14.30-15 Te og scones på dekk Vi serverer te og scones på museets skipsdekk. Samtidig gis en kort orientering om museets nye utstilling i anledning 100-årsmarkeringen.

Kl. 15.15-15.45 Et øyenvitnes beretning Bergenseren Albert Moss overlevde Titanics forlis. Vi får gjenfortalt den dramatiske historien av barnebarnet Dag Bertelsen. Boksalg og signering. Ved Jakob Lothe, professor i engelsk litteratur ved Universitetet i Oslo. Kl.

16.30-18.30 “A NIGHT TO REMEMBER” i vår kinosal. Salg av forfriskninger.

Legg igjen en kommentar