MARITIME FAMILIEDAGER 2012

Tradisjonen tro arrangerer Bergens Sjøfartsmuseum Maritime familiedager for
16. gang i høst. Helgen 10. og 11. november 2012 (begge dager fra kl. 11-16) gjentar vi suksessen, som hvert år har mellom 1 500 og 2 000 besøkende.
Arrangementet er spesielt populært blant barnefamilier.

Maritime familiedager har et fast og velkjent innhold, men i tillegg supplerer vi med noe nytt hvert år. Vi har med oss en fin gjeng privatpersoner, lag og organisasjoner knyttet til det maritime, som demonstrerer maritime håndverk og hobbyer eller på annen måte viser fram
sitt arbeid til publikum. I tillegg lar vi våre gjester se nærmere på museets virksomhet, blant annet vil marinarkeologene vise metoder som benyttes i felt, og det kan være spennende for både store og små og teste metalldetektoren eller dykkehjelmen… Arkivaren vil rettlede i jungelen av
sjøfartshistoriske kilder, og magasinansvarlig har funnet fram en rekke merkelige gjenstander til «raritetskabinettet». Den motorinteresserte kan studere Gunnar Mikkelsens maritime samlinger (Museum Vest), eller frimerkesamleren kan se Bergen Filatelist-Klub sine  utstillinger av merker med maritimt motiv.

For barna blir det strikkbåtverksted, testbasseng til utprøving av nye farkoster, maleverksted og konkurranser med flotte premier. De kan også besøke Stig-Pirat og få en «tatovering», eller kanskje møte «Nansen» og «Amundsen» på ski i museet, på sin stadige jakt etter polare bragder. De kan fortelle mange gode historier om heltedåder i isen. Hele familien kan gå på leit etter skattekisten gjemt i museet, eller slappe av med et enkelt, gratis måltid i vår skipskostkafe. Her blir det servert tradisjonell stormsuppe og kost kjent fra våre sjømannskirker; vafler, saft og kaffe.
Navy Vocalis, shantykoret fra Haakonsvern, underholder med fengende sjømannssang begge dager.

Som nyheter i år kan vi også friste med et eget «Titanic-hjørne», en stand i tilknytning til museets utstilling i forbindelse med 100-års-markeringen for Titanics forlis. Denne vil betjenes av Titanic-ekspert Per Kristian Sebak, som blant annet har skrevet flere bøker om emnet. Sebak kan også by på lyn-kåseri om Titanic, i familievennlig form, som også passer for barn ned i 7-8 års alder.

Nytt av året er også teaterforestillingen FRAM SOM ISEN STIGER, med AAE productions. Her kan store og små få en lærerik, morsom og fartsfylt innføring i polarhistorie, knyttet til polarskipet FRAM.

Inngangsbillett: 40 for voksne, barn/stud. gratis. Alle aktiviteter (med unntak av maleverkstedet)er gratis.

Velkommen!
med vennlig hilsen

Bård Gram Økland
Undervisningsleder ved Bergens Sjøfartsmuseum
55 54 96 03/481 57 516
www.bsj.uib.no

Legg igjen en kommentar