Hordakysttreffet 2014 på Holmen

Askøy Kystlag arrangerte Hordakysttreff fra Fredag 13. juni til Søndag 15. juni 2014 avbrutt med båting til Torgdagen Lørdag.

Som varslet av Meteorologisk institutt forsvant skyene utover fredagen, og i god tid før kl. 18 var vi klare til å ta imot venner og bekjente fra kystlagene i Hordaland.

I 7-8 tiden om kvelden var det ”full kai” og vi serverte nydelig fiskesuppe og reker. Øyvind og Øyvind fikk i gang gitarspill og sang, og munnspillet fra Sagvåg var på plass med sikre toner. I tradisjonen tro måtte Aksel trå til med ”sangen sin”, og Svanhild og Einar tok også noen låter. Folk så ut til å ha det hyggelig, og når motet økte ble også Hjørnevik hentet frem. Stemningen steg utover kvelden og natten, men det var ganske rolig da det begynte å lysne, og ryddegjengen hadde gjort en god jobb.

Lederen i Hordaland Fylkeskystlag, Torgeir Evjen, var på plass og holdt en flott tale
musikanter
Her (ut)øver musikerne

Kl. 09:00 lørdag solskinnsmorgen var det avgang med båtene mot byen og Torgdagen, Saltnesvåg med Aksel som skipper og to oselvere på slep som vi rodde (sammen med flere andre båter) fra Tollbodhopen og inn til torget. Dette ble behørig filmet og skulle brukes i en eller annen dokumentarfilm. Ved siden av Saltnesvåg (helt inne i vågen) hadde vi en skute med Askøybeljen om bord, så her ble det mye flott trekkspill. Grunnet reker, fiskesuppe og (null)øl, glemte vi dessverre å delta i rokonkurransen kl. 13:00, men Øyvind B. fikk besøk fra Arna med mimring om rockehelgen i Ulvik i april. Litt lengre ute lå Silden med Askøystrilene i høygir.

avang_torgdag
Avgang med Saltnesvåg. Fantastisk mannskap
strilestil
Her går det i minst 15 knop og ingenting å utsette på stilen (eller var det strilen)
Skipper_worse
Skipperen har alltid full kontroll
vågen
Bergen (Vågen) er jo fin, (men kan ikke måle seg med Strusshamn)

I 4-5-tiden kastet vi loss og dro tilbake til Holmen. Her dekket vi til ute i teltet på bryggen. I dag serverte vi herlig kjøttsuppe, etterfulgt av reker utover kvelden. Underholdningen kom etter hvert i gang, men festen delte seg i to ettersom det var mange som frøs litt og valgte å sette seg inn i nøstet. Mange hyggelige folk fra bl.a. Sotra og Austevoll, for ikke å snakke om våre egne superhelter i Askøy Kystlag. Litt ut på kvelden fikk vi også besøk og underholdning fra et par av karene i Askøystrilene. Også denne dagen ble det rolig når det begynte å lysne.
Søndag litt utpå formiddagen fikk vi ryddet unna de verste sporene etter denne to-dagers feiringen. Svanhild hadde mistet bil- og husnøklene, og alle måtte leite overalt (men ingen kjek nedi solbrilleetuiet hennes). Jaja…..
Askøy Kystlag kan si seg godt fornøyd med arrangementet

Hilsen
Einar Svendsen
På vegne av Arrangemntskomiteen

Legg igjen en kommentar