Sommerhilsen fra Askøy Kystlag

Etter kalenderen er det på tide å sende en sommerhilsen til Kystlagets medlemmer i form av en oppsummering av lagets aktivitet siste halve året.

Onsdagsdugnad

Hver onsdag kl. 1800 samles dugnadsgjengen. Tradisjonen tro starter økten med kaffe og prating, det hender vi har noe å bite i også dersom det er pantepenger i kassen. I de mørkeste månedene kan det bli mer kaffedrikking og prating enn arbeid, men allikevel, det er alltid prosjekter å ta tak i, blant annet er verksteds fløyen brannsikret og ombord i «Saltnesvåg« er vinteren den rette tid for teknisk vedlikehold.

Etter hvert som dagene ble lenger har skøyten blitt pusset opp og klargjort mellom regnbyene. Selvsagt har robåtene blitt oljet, stelt og klar til bruk for kystlagets medlemmer som har lyst på en rotur.

Ro-led/Maritim tursti

bygg1
Materialene fraktet i land

 

11150814_10206386016559923_8644636340139423803_n
Rammen tar form
børøy
Her er det.
10422041_10206415090886763_2930200757451446352_n
Tester benkene, nesten ferdig.

For nå er prosjekt Ro-led/Maritim tursti ferdig ! Robåtene ligger klar. Gapahuken på Store Børøy er ferdig,- en standsmessig gapahuk med benker, bord og køyplasser. Ligger i en fin vik med fine landingsforhold for robåter og kajakker. Det tok to lange dager å få reist «bygget», -hardt arbeid men veldig greit. Og været var med kjekke karer. Håper flere bruker denne muligheten. Arvid brukte 3 timer og 45 minutter å ro fra Herdla til Strusshamn. Så der ligger båten,- klar til å bli rodd nord igjen!

Strusshamn barnehage på Holmen

På Holmen har det imidlertid vært stor aktivitet nå i mai. Strusshamn Barnehage var stasjonert der i to uker på dagtid, – fisket og kost seg i regn og sol, med egen båt og egne fiskeredskaper; garn, liner og teiner. Det er imponerende at barnehagen gjør dette og vi håper de kommer igjen til neste år.

Populær skute

«Saltnesvåg « er en populær skute til turer med barn og unge. Strusshamn Barnehage har vært på sjøen igjen, nå sist torsdag gikk turen fra Strusshamn til Hetlevik med en ladning og retur med de som hadde reist med buss. Så skal Kulturavdelingen leie skøyten for en tur på fjorden med funksjonshemmet ungdom. Senere på sommeren er det Kleppe Barnehage som skal en tur til sjøs.

Fredagsklubben

fredagsklubbenUten om turene med skøyten hadde Kystlaget er arrangement i Strusshamn for ca. 40 unger i Fredagsklubben,- et samarbeid med Strusshamn Kirke. Været var selvsagt med oss på en artig fredagskveld,- fra 1800 til 1930. Ungene var veldig engasjerte med å lage strikkbåter, knyte knuter og å ro. Alle var fornøyd, men det å ro var litt skummelt.

Torgdag og sommeravslutning

saltnesvåg til torget
Skøyten pyntet til Torgdag.
på torget
Humøret på topp

Og til sist, -men ikke minst. Sommeravslutning på Holmen 12.juni sammen med Kormix og venner fra Fjell kystlag ! Storveis underholdning og mye morro!! Og neste dag, 13.juni seilte «Saltnesvåg» til byen med robåter på slep og god stemning. Ved Nordnes ble robåtene bemannet og rodde i fin formasjon inn Vågen med vengebåten «Enigheden» i spissen.

Roerne våre fikk både heder og ære i ro-konkurransen som gikk av stabelen senere på dagen. Etter byturen, – Torgkveld på Holmen lørdag kveld sammen med andre kystlag. Og som kvelden før,stemningen på topp ,- topp underholdning av musiker og stand up underholdere. Godt gjennomført helg av arrangørene.

båter på torget
Noen fine robåter i torget
shanti på torget
Til venstre våre to roere som vant heder ære i ro-konkurransen og som etterpå var med å sang Shanty på scenen!

Fjordsteam

Helgen den 6. til 9.august skal «Saltnesvåg» og mannskap delta i Fjordsteam 2015 konvoi fra Bergen til Florø. Men det får vi ta mer om på neste halvårsrapport.

Til alle sammen:

GOD SOMMER !!!

Med vennlig hilsen
Askøy Kystlag
Atle

Legg igjen en kommentar