Julehilsen fra 2019

Kjære kystlagvenner !

Tilbakeblikk på sommeren og høstens aktivitet i Askøy Kystlag.

Denne gangen vil det handle mye om Tall Ship Races, sommerens store hending i Strusshamn. En fantastisk dugnadsjobb og ikke minst en fin folkefest over to dager. Men først:

Onsdagsdugnadene er like viktig og hyggelig som noen gang, ikke minst takket være pantepenger fra TSR som finansierer lefser og annet godt til kaffen, variert med kaker fra fire 70 årsfeiringer i dugnadsgjengen. Slike feiringer bringer riktig nok gjennomsnittsalderen i dugnadsgjengen opp en smule, men vitaliteten holder seg på det jevne, eller øker.

Mye dugnad har vært utført utenom dugnadskveldene, f. eks filming av «Silden», oppfølging av JOM, forskjellige søknader og prosjektarbeid. Og på holmen har Audun laget en fin plattform til motorutstilling, pluss gruset og rundt Grindabygget. Vi ser fram til å fyre i gang motorene!

Båtene:

Robåtene er i år blitt lagret i grindabygget. Den nye oselvaren er under bygging og vil bli levert til våren.

Saltnesvåg er kun benyttet til turer et par ganger, og teltet ble rigget ned allerede i september.

Silden er får en restaureringspause før neste etappe. Det arbeidet som er utført til nå har sikret båten, og det gjenstående er ikke umiddelbart truende.

Loddebåten er snart klar til å montere motoren. Det blir spennende om Marnaen vil starte.

Gjestehavnen er godt besøkt. Fornøyde gjester, lite problemer med landstrøm til båtene og toalettanlegg. Men vaktmannskap må vi ha hele sommeren, så takk til alle som har tatt sin tørn som havnevakter i Gjestehavnen.

Og havnen besto prøven under Tall Ship Races i juli. Tett i indre havn på lørdagen.

Det arbeides godt i laget, det er mye entusiasme. Det er kjekt å registrere at engasjementet har fått ny næring etter at vi den 3.oktober fikk den gledelige meldingen at «Askøy Kystlag har fått Askøy kommune sin Kulturpris for 2019, Kjipekjerringprisen». Dette er en anerkjennelse vi setter stor pris på! Prisutdeling skal foregå den 30.januar 2020.

Tall Ship Rases, – årets store dugnad og fest. Takket være godt samarbeid mellom Strusshamn kultursenter – Sjoddien, som arrangør, og Askøy Kystlag, som sto for den praktiske gjennomføringen i Gjestehavnen og på Holmen. Det begynte på fredag 19.juli med nydelig sommervær. Svanhild og Einar forsterket med Terje og Leif spilte opp. Folk kom for å oppleve stemningen i Strusshamn med skuter og folkeliv. Folkeliv ble det virkelig. Holmen var full av folk, kun et par båter, litt skuffende, men det dempet ikke stemningen. Perfekt kveld på holmen.

Fredag 19.juli

Skutene begynte å melde seg allerede tidlig lørdag morgen. Og regnet sile ned, – rett ned, heldigvis. At dette skulle bli en perfekt dag var ikke godt å se for seg. Men som nevnt, skutene strømmet på. Med erfaring fra tidligere viste vi at skutene kom når det passet dem, eller ikke kom allikevel om det passet. Sjoddien og Kystlaget hadde til og med Svein på plass i Fredrikstad for å sikre avtaler om anløp. Veldig mange var interessert, mange sa de ville komme, men ikke når. Så her måtte man være åpen for alt. Takket være godt kommunikasjon mellom Arvid fra Kystlaget og Trond fra Sjoddien, ble havnen fylt opp med til sammen 17 båter, som er nesten 1/3 av TSR skutene!

Som nevnt, været skulle vise seg å være perfekt. Riktignok var ikke lokalbefolkningen møtt opp i same antall som fredagen, men til gjengjeld var det stint brakke med sjøgutter og jenter i teltet og i Kystbua. Regnet sørget for å samle alle under tak. Stemningen var tett og hyggelig i teltet og i Kystbua. Musikken vekslet mellom grupper fra skutene og vårt glimrende band, Svanhild og Einar & co.

Ungdommene var veldig fornøyd med mottakelsen og tilretteleggelsen for dem i Strusshamn. Mange flotte bidrag og gledesspredere.

Lenke lørdag 20.juli : https://photos.app.goo.gl/28mVUjtd1KGEu3qx6

Men det viktigste på en fest, mat og drikke, det hadde Marit og hennes hjelpere ansvaret for. God stemning og full kontroll på kjøkkenet og i baren fra tidlig på dag til sene kvelden/natten. Men også en stor takk til iZettle betalingssystem. Så bra at kundene syntes det var gøy å betale!

På kaien fredag kveld.

Link fredag 19.juli : https://photos.app.goo.gl/4BwUZo7xLNB4cXGY8

Tradisjonen tro hadde dugnadsgjengen julebord lørdag 29.november. God underholdning og god stemning som alltid.

Siste dugnad før jul var onsdag den 11.desember. Verdig avslutning på et fint år med å lage julesild til Julefrokosten.

I det nye året blir første dugnad onsdag 8.januar kl 1800, og da skriver vi årstallet 2020.

GOD JUL TIL DERE ALLE
OG
GODT NYTT ÅR !

Beste hilsen

Askøy Kystlag v/Atle

Legg igjen en kommentar